Pelspleje


En havaneser er en langhårshund

Og det giver nogle hyggestunder med at passe dens pels, uanset om man vælger at holde den  i dens oprindelige lange silkebløde  lette pels, eller man vælger at klippe den.


Det er klogt lige at gå hunden igennem  en gang om dagen, fjerne evt. øjensnuller med en vatrondel, hvad der måtte være samlet op af pinde og andet i pelsen og for hanhundenes vedkommende måske  lige  tage  en engangsvaskeklud  omkring tissemanden.


For plejen af  den lange pels er  det, som i så mange andre sammenhænge, lettere, jo bedre værktøj man har, - og at øvelse gør mester!


Jeg har været igennem et hav af shampoo og balsammærker , nogen har direkte været skadelige for pelsene, så jeg er landet på 2 produkter, jeg vil anbefale.

Det samme med børster og kamme - det kan virkeligt betale sig at investere i godt grej, som jo holder hele hundens liv

Der findes mange "skoler" for, hvordan man får en ren og lækker havanese med  den lange blanke pels, der er en fryd for øjet, jeg vil fortælle hvordan jeg gør:

Jeg har en  sprayflaske med en udredningsspray  jeg selv har blandet af balsam og vand, og jeg børster ALTID i fugtet pels,  og jeg børster  fra bunden og ud og arbejer mig gennem  hundens krop helt systematisk. Hvis der er en filt, smører jeg evt. lidt balsam på med fingerspidserne og skiller filten forsigtigt på langs dels med fingrene, dels med spidsen af stålkammen.  Jeg er særlig grundig omkring poterne, under for - og bagben og omkring ørerne.


I øvrigt bader jeg mine hunde meget tit,  max. 14 dage imellem badene, og det tager mig ca. 1 times tid pr. hund

- HVORFOR? Fordi en ren pels er meget lettere at holde!

Og, så kommer jeg grundigt igennem hele pelsen, eftersom jeg børster den, mens jeg fønner, så jeg er 100% sikker på, at pelsen er helt tør hele vejen  igennem - meget vigtigt for at den ikke skal  filtre!

Samtidig børster jeg tænder, klipper poter og negle  og fjerner hår i øregangen, hvis det er nødvendigt.

Og, når jeg står der og ordner pels, så kan jeg ikke forstå, at nogen nænner at klippe den pels.

MEN - en vinterdag, når  der skal skylles og tørres ben på  dem alle sammen for 3. gang den dag, så kan jeg godt forstå at man klipper!


Jeg hjælper naturligvis gerne og lærer gerne fra mig!